Tuturor ne place o ceașcă bună de ceai cu o felie de plăcintă cu dovleac toamna, dar ce se întâmplă dacă ai putea încorpora bunătatea picantă a chai-ului chiar în plăcintă?

Placintă cu dovleac Chai

Ingrediente pentru crusta:

4 ½ căni de prăjituri de turtă dulce zdrobite
8 linguri de unt topit

Ingrediente pentru umplutura:

450 ml piure de dovleac
350 ml lapte condensat
2 lingurite de amestec de chai
1 lingurita scortisoara
½ lingurita de ghimbir
¼ linguriță cardamom
¼ linguriță cuișoare măcinate
½ lingurita sare
2 oua batute
¾ cană zahăr

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 160°C.
  2. Se amestecă turtă dulce zdrobită și untul topit. Apăsați-le într-o formă de tort și coaceți timp de 10 minute la 160°C. Lasati sa se raceasca.
  3. Creșteți temperatura cuptorului la 180°C.
  4. Într-un castron mediu, amestecați laptele condensat cu jumătate din piureul de dovleac. Se amestecă bine. Adăugați chai, condimente și sare. Bateți și lăsați deoparte.
  5. Într-un castron mic, amestecați două ouă bătute cu cealaltă jumătate de piure de dovleac.
  6. Combinați ambele amestecuri împreună și amestecați bine.
  7. Turnați umplutura în forma pentru prăjituri de turtă dulce.
  8. Coaceți la 180°C timp de 45 de minute sau până când un cuțit introdus în centrul prăjiturii iese curat.

La servire, ornează cu frișcă sau înghețată și bucură-te de prăjitură cu o ceașcă de ceai Harney and Sons preferat.

Căutare