Ingrediente pentru crusta:
4 ½ căni de prăjituri de turtă dulce zdrobite
8 linguri de unt topit
Ingrediente pentru umplutura:
450 ml piure de dovleac
350 ml lapte condensat
2 lingurite de amestec de chai
1 lingurita scortisoara
½ lingurita de ghimbir
¼ linguriță cardamom
¼ linguriță cuișoare măcinate
½ lingurita sare
2 oua batute
¾ cană zahăr
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 160°C.
- Se amestecă turtă dulce zdrobită și untul topit. Apăsați-le într-o formă de tort și coaceți timp de 10 minute la 160°C. Lasati sa se raceasca.
- Creșteți temperatura cuptorului la 180°C.
- Într-un castron mediu, amestecați laptele condensat cu jumătate din piureul de dovleac. Se amestecă bine. Adăugați chai, condimente și sare. Bateți și lăsați deoparte.
- Într-un castron mic, amestecați două ouă bătute cu cealaltă jumătate de piure de dovleac.
- Combinați ambele amestecuri împreună și amestecați bine.
- Turnați umplutura în forma pentru prăjituri de turtă dulce.
- Coaceți la 180°C timp de 45 de minute sau până când un cuțit introdus în centrul prăjiturii iese curat.
La servire, ornează cu frișcă sau înghețată și bucură-te de prăjitură cu o ceașcă de ceai Harney and Sons preferat.