Cafea organică, tot ce trebuie să știi

A fi iubitor de cafea nu este o sarcină ușoară în zilele noastre. Nu numai că te confrunți cu a decide ce varietate, marcă și prăjitor să alegi, dar te gândești și dacă să optezi pentru cafea organică sau convențională. Întrebarea este, cafeaua organică aduce beneficii consumatorilor și naturii sau este doar un truc de marketing?

Condiții de creștere diferite pentru cafeaua organică și convențională

Pentru cultivarea convențională a cafelei, se folosesc de obicei soiuri care preferă soarele direct. Ele sunt adesea cultivate pe câmpuri mari, unde plantele nu pot fi protejate împotriva dăunătorilor și bolilor în mod natural. Urmează pesticidele și îngrășămintele artificiale, care măresc randamentul câmpului. Acest lucru nu afectează numai natura, ci și oamenii care sunt expuși la substanțe chimice. Multe dintre ele sunt extrem de toxice și dăunătoare sănătății umane.

Cafeaua organică provine din soiuri care cresc în medii umbrite. Recoltarea durează mai mult, iar fermierii nu pot conta pe recolte atât de mari ca atunci când folosesc fonduri de sprijin. Această cafea este cultivată numai cu îngrășăminte organice, cum ar fi zațul de cafea, gunoi de grajd de pui sau compost. Cultivarea acestei cafele este mai solicitantă, iar cafeaua rezultată este, de asemenea, mai scumpă.

De ce să bei cafea organică?

Consumul de cafea organică are multe beneficii pentru sănătate. Gustul său este mai plin, cu un profil de aromă mai pronunțat, datorită creșterii la umbră și a condițiilor ecologice. Datorită absenței pesticidelor, conține o cantitate mare de antioxidanți, care sunt responsabili de protejarea organismului nostru de radicalii liberi și influențele mediului.

Recomandări La Boheme:

BIO Columbia La Pradera Tabi provine de la ferma La Pradera, care a fost fondată în 1971. Cafeaua organică Tabi a fost prăjită pentru tine de a treia generație a familiei, unde cireșele de cafea Tabi au fost mai întâi fermentate anaerob timp de 24 de ore și apoi, după zdrobire, au suferit încă 18 ore de fermentare. Uscarea lenta in trei etape iti aduce note fructate intense de zmeura, mandarine si migdale.

Cum se folosește zațul de cafea

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu zațul de cafea rămas din espresso-ul tău preferat? Zatul de cafea uzat este de obicei aruncat la gunoi și ajunge la gropile de gunoi, unde se descompun și eliberează metan, un gaz cu efect de seră care este una dintre principalele cauze ale încălzirii globale. Vezi cum poți folosi zațul de cafea în mod eficient și cum poți ajuta natura.

Exfoliant cu cafea

De asemenea, puteți face un scrub cu cafea din resturi de cafea, care vă va ajuta să obțineți o piele mai moale și să eliminați celulele moarte. Doar amestecați o jumătate de ceașcă de zaț de cafea, zahăr brun și ulei de cocos. După ce amestecați toate ingredientele, aplicați pe corp și spălați după câteva minute.

Îngrăşământ

O modalitate posibilă de a folosi zațul de cafea rămas este în grădina dvs. Zatul de cafea este o sursă bogată de azot, fosfor, potasiu și magneziu, făcându-le un supliment sigur pentru sol pentru majoritatea plantelor. Cu toate acestea, natura lor acidă poate fi dăunătoare plantelor care preferă solul neutru sau alcalin. Cel mai bine este să folosiți zațul de cafea cu moderație și să le amestecați în sol împreună cu alte materii organice pentru a oferi o sursă echilibrată de nutrienți.

În concluzie

Fiind interesat de unde provine cafeaua ta preferată, poți influența mult mai mult decât crezi. Piața cafelei organice crește în fiecare zi datorită clienților cărora le pasă de drumul pe care cafeaua lor îl parcurge pentru a ajunge la ei.

La bohème Café are o pasiune pentru cafeaua de calitate și datorită achiziției directe, suntem în contact direct cu fermierii. Prin urmare, putem garanta că toată cafeaua este achiziționată în mod etic și susține condiții echitabile pentru cultivatorii săi.

Sărbătorește Ziua Pământului cu o ceașcă de cafea organică și sprijină agricultura durabilă în industria cafelei.

Căutare