Dacă sunteți un iubitor de prăjituri cu ceai ca noi, atunci asigurați-vă că încercați rețeta noastră de snickerdoodles tradiționali cu adaos de chai picant, care le va oferi o aromă nouă și interesantă.

Chai Snickerdoodles

Ingrediente pentru aluat:

1/2 cana unt nesarat
1/2 cană zahăr granulat
1/3 cană zahăr brun deschis
1 ou mare
1 lingurita extract de vanilie
1 1/2 cani de faina simpla
2 linguri de amestec de chai , amestecat într-un robot de bucătărie până se omogenizează
1 lingurita scortisoara
3/4 lingurita cardamom
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de ghimbir macinat
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita crema de tartru
1/4 lingurita sare, optional si dupa gust

Ingrediente pentru glazura:

¼ cană zahăr granulat
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita cardamom
1/4 lingurita de ghimbir macinat
1/4 lingurita cuisoare macinate


Preparare:

  1. Puneți untul, zaharurile într-un mixer și bateți la viteză medie-mare până se creează bine, aproximativ 3 minute.
  2. Opriți mixerul, răzuiți părțile laterale ale bolului, adăugați ouăle, vanilia și bateți la viteză medie-mare până când aluatul este bine combinat și ușor și pufos, aproximativ 3 minute.
  3. Opriți mixerul, răzuiți din nou părțile laterale ale vasului și adăugați făina, chai, scorțișoară, cardamom, bicarbonat de sodiu, ghimbir, cuișoare, smântână de gătit și, opțional, sare și bateți la viteză mică până când aluatul se oprește, aproximativ 1 minut.
  4. Folosind o oală de mărime medie sau cu mâinile, formați aproximativ 12 linguri egale de aluat (2 linguri pline fiecare), rulați-le în bile și aplatizați-le cam la jumătate.
  5. Pune fursecurile formate pe o farfurie sau o tava mare, se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru cel putin 3 ore, pana la 5 zile.
  6. Nu sări peste acest pas, deoarece aluatul nerăcit va fi mai predispus să se rupă după coacere.
  7. Preîncălziți cuptorul la 180°C, tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt sau pulverizați-o cu spray de copt.
  8. Între timp, într-un castron mic, combinați zahărul, scorțișoara, cardamomul, ghimbirul și cuișoarele și amestecați.
  9. Stropiți fiecare bucată de prăjitură cu zahăr de scorțișoară.
  10. Așezați-le pe o tavă de copt, la o distanță de cel puțin 2 cm, și coaceți aproximativ 9 minute, sau până când marginile sunt întărite și blaturile sunt crocante. Este în regulă dacă partea din mijloc este puțin gătită. Biscuiții se vor întări după răcire.

Lăsați fursecurile să se răcească pe foaia de copt aproximativ 10 minute înainte de servire, bucurați-vă!

Căutare