La La Bohème Café, avem criterii stricte pentru selectarea partenerilor. Iar ferma La Bolsa este cel mai bun exemplu în acest sens. Drumurile noastre s-au încrucișat în 2014, când Charles l-a întâlnit pentru prima dată pe actualul proprietar, Renardo Ovalle Vides. Tradiția de familie, calitatea excepțională, respectul pentru natură și o comunitate puternică au fost tocmai aspectele pentru care am început colaborarea. Ce face această fermă unică? Și prin ce a trebuit să treacă inspectorul nostru de calitate Jake pentru a ajunge acolo?

Povestea fermei

Ferma este administrată în prezent de Renardo Ovalle Vides, cunoscut și sub numele de Nayo. Bunicul său, un medic și antreprenor talentat, a fondat ferma La Bolsa din regiunea Huehuetenango în 1958 și a început să cultive soiuri de cafea Bourbon și Caturra pe terenul împădurit de atunci.

Și așa, în timp ce și-a îndeplinit misiunea de medic, vizitându-și pacienții în întreaga regiune și chiar devenind director al Spitalului Național din Huehuetenango, cultivarea cafelei a devenit adevărata lui pasiune. Aventura sa umanitară a mers dincolo de producția de cafea, iar în 1980 a fondat o școală la fermă, care funcționează și astăzi. Patru ani mai târziu, a fost numit „Cultivator de cafea distins” de către asociația națională de cafea ANACAFÉ.

„Suntem o companie cu un profund simț al tradiției și un talent pentru inovație, precizie și calitate.”

Ferma este situată în regiunea Huehuetenango (pronunțat vey-vey-tenango), care este situată în partea de vest a ținuturilor muntoase din Guatemala, la granița cu Mexicul. Datorită altitudinii și microclimatului divers al acestei regiuni muntoase, cafeaua originară de aici este cunoscută în întreaga lume pentru aciditatea sa strălucitoare și proaspătă.

Filosofia lui Renard și a comunității sale este foarte apropiată de a noastră și îndeplinește criteriile noastre stricte de cooperare. De aceea, putem garanta că oferim nu doar o cafea foarte bună, ci și certitudinea că provine dintr-un mediu corect.

Ce criterii sunt cele mai importante pentru noi la La Bohème?

„Călătorind la fermele de cafea sună destul de romantic, dar numai până când mergi la una”.

Controlorul nostru de calitate Jacob, care a avut ocazia să viziteze ferma, poate fi complet de acord cu acest lucru. Zona Huehuetenango este in general dificil de accesat, mai ales in timpul sezonului ploios, care prezinta un risc mare de alunecari de teren. Deci nu a fost de ales decât să folosească transportul aerian. Zborul era programat pentru ora 6 a.m., iar Jacob a pornit spre aeroport pe jos la ora 5:30 a.m., în ciuda avertismentelor despre bandele locale. Când a văzut hangarul neîngrijit, deodată nu a fost atât de sigur de decizia lui. Apoi a venit un alt șoc minor când i s-a cerut să se cântărească pe loc. Scurtă explicație: Iacov al nostru nu este un bebeluș și, prin urmare, nu a îndeplinit dimensiunile unui guatemalean obișnuit. Așa că a trebuit să plătească călătoria pentru doi.

Când au ajuns la fermă, nu-i venea să-și creadă ochilor. M-am simțit ca și cum aș fi pe o cu totul altă planetă sau într-una dintre scenele din filmul Avatar.

Văzând producătorii câștigând premii pentru cafeaua lor, cât de mult înseamnă pentru ei și împărtășind această bucurie cu ei.

Din păcate, a vizitat ferma abia după recoltare, așa că nu a avut ocazia să-i întâlnească pe culegători. Pe de altă parte, echipa La Bohème Café a avut ocazia să guste cea mai proaspătă recoltă la sediul familiei Vides din Guatemala City!

Cea mai mare experiență din întreaga călătorie pentru el a fost vizitarea fermei și participarea la juriul internațional al competiției One of a Kind. Văzând producătorii câștigând premii pentru cafeaua lor, cât de mult înseamnă pentru ei și împărtășind această bucurie cu ei.

a privi
a vizualiza
CUMPĂRA

Căutare