Mulți factori joacă un rol în prepararea unei cafele bune. Nu numai că este important să alegeți boabele de cafea potrivite, ci și modul în care sunt măcinate. Când vorbim despre măcinarea cafelei, ne referim la nivelul de grosieritate la care boabele sunt măcinate. Atunci când cumpărați cafea în cafenelele noastre, puteți fi sigur că baristii noștri vă vor asigura măcinarea ideală pentru prepararea unei cafele delicioase. Dar cine se va ocupa de cafeaua macinata corect la tine acasa?
Gustul cafelei este afectat de grosajul boabelor de cafea măcinate. Dacă simți că cafeaua ta este prea acidă sau amară, poate fi din cauza măcinarii proaste a cafelei. Grosimea cafelei măcinate este determinată și de metoda de preparare. De exemplu, la prepararea cafelei prin metoda presei franceze, extragerea cafelei are loc prin scufundare în apă. Acest tip de preparat necesită o măcinare mai grosieră. Dimpotrivă, la prepararea espressoului, apa curge rapid prin cafeaua măcinată, iar cafeaua trebuie măcinată mai fin.