Ce vei avea nevoie:
- Filtrul de cafea Chemex
- Filtru de hârtie Chemex
- moara
- Cafea proaspăt măcinată
- Apă fierbinte (ideal 92-95°C)
- Cronometru
Procedură:
1. Introduceți filtrul în Chemex astfel încât partea cu trei straturi să fie aliniată către gura de scurgere, iar partea cu un strat să fie departe de gura de scurgere. Clătiți filtrul cu apă fierbinte pentru a-l etanșa uniform pe tot perimetrul și a scăpa de aroma de hârtie. Turnați apa și aliniați filtrul cu chiuveta.
2. Turnați 40 g (aproximativ 6 linguri) de cafea măcinată mediu-fină în filtru, aliniați și porniți cronometrul.
3. Mai întâi, turnați 100 ml de apă fierbinte peste cafea și lăsați-o să se infuzeze timp de 45 de secunde. Așteptăm până când apa udă complet cafeaua.
4. Apoi vom turna treptat în trei pași folosind mișcări circulare. Mai întâi la 200 ml, al doilea la 450 ml și în final la 600 ml. A treia perfuzie ar trebui să se termine în jurul celui de-al treilea minut.
5. Timpul total de extracție ar trebui să fie între 4:00 și 4:30.
6. Scoateți filtrul, agitați-l puțin cu Chemex și serviți!