În lumea aglomerată de astăzi, când căutăm modalități de a ne bucura de un moment de liniște și relaxare, ceaiul devine însoțitorul preferat pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, pentru unii, cofeina găsită în ceaiul tradițional poate fi o problemă. Din fericire, există alternative, precum ceaiurile decofeinizate, care îți permit să te bucuri de gustul ceaiului fără a avea probleme cu adormirea. Inspirați-vă să vă bucurați de serile lungi de vară cu selecția noastră de ceai.

Ceai decofeinizat x Ceai decofeinizat

Toate ceaiurile derivate din planta Camellia Sinensis conțin în mod natural cofeină. Această substanță joacă rolul unuia dintre numeroasele mecanisme de apărare care ne ajută să facem față unei săptămâni de lucru solicitante. Chiar dacă frunzele de ceai conțin mai multă cofeină pe kilogram decât cafeaua, nu trebuie să ne facem griji cu privire la supradozaj. Este puțin probabil să putem bea un kilogram de ceai deodată. Cantitatea de ceai consumată în mod obișnuit este mult mai mică. Adevărul este că ar trebui să bem trei căni de ceai pentru a conține aceeași cantitate de cofeină ca o ceașcă de cafea.

Un fapt interesant este că diferitele părți ale frunzelor de ceai conțin cantități diferite de cofeină. Cea mai mare parte a cofeinei se găsește în mugurii mici ai plantei de ceai. Ceaiul verde conține ceva mai puțină cofeină decât acești muguri, în timp ce ceaiul negru are un conținut și mai mic. Când se prepară ceaiul negru, frunzele de ceai sunt înmuiate mai mult decât pentru ceaiul verde, ceea ce complică oarecum problema. Procesul de decofeinizare are ca rezultat eliminarea aproape completă a cofeinei din frunzele de ceai.

Cu toate acestea, este important de reținut că băuturile etichetate drept „ceaiuri” decofeinizate nu sunt de fapt adevărate ceaiuri, ci amestecuri de ierburi, flori, condimente și fructe uscate. Dacă o astfel de băutură este compusă dintr-o singură specie, cum ar fi menta , o numim tizană pentru a clarifica că nu este un ceai tradițional din planta de ceai.

Metoda de decofeinizare a ceaiului cu dioxid de carbon (CO2)

Metoda de decofeinizare cu dioxid de carbon (CO2) a ceaiului este o modalitate sofisticată de a elimina cofeina din frunzele de ceai fără a compromite calitatea aromei acestora. Acest proces folosește CO2 la presiune și temperatură ridicată. În aceste condiții, dioxidul de carbon acționează ca un solvent lichid, atrăgând cofeina și eliminând-o din ceai. Acest lucru păstrează intacte aroma și aromele ceaiului. Această metodă îmbină progresele tehnologice cu păstrarea gustului și calității ceaiului, permițându-ne să ne bucurăm de experiența ceaiului fără cofeină excesivă.

Metoda de decofeinizare cu acetat de etil

Metoda de decofeinizare a acetatului de etil este modul în care cofeina este îndepărtată din ceaiul conținut în pliculețele noastre de ceai. În acest proces, cofeina se leagă de moleculele de acetat de etil, care sunt apoi îndepărtate. Clienții noștri preferă această metodă pentru pliculețele noastre de ceai.

Există alte două metode de decofeinizare pentru boabele de cafea tare, dar nu sunt potrivite pentru frunzele fragile de ceai. Acestea sunt metoda de decofeinizare de tratare a apei, cunoscută și sub denumirea de „metoda elvețiană a apei”, și metoda de decofeinizare cu clorură de metilen.

Mulți iubitori de ceai cred că înmuierea ceaiului lor favorit cu cofeină, turnarea apei și apoi înmuierea din nou va reduce cantitatea de cofeină din ceașcă. Din păcate, este o poveste cam veche. Studiile arată că ceaiul eliberează cofeină în aproximativ 8 minute. Această metodă nu este recomandată deoarece diluează aroma ceaiului.

Indiferent de motivul pentru care bei ceai decofeinizat , fie că este vorba de o prescripție medicală sau de insomnie, vei găsi ceaiuri pe care le vei adora la Harney & Sons.

Căutare