Partea pulpoasă a boabelor este îndepărtată înainte de uscare. Acesta se numește procesul de spălare sau proces umed – iar produsul rezultat este cunoscut sub numele de cafea spălată. engleză: spălat.
Procesul umed începe cu un efect eficient triere și îndepărtarea boabelor de proastă calitate. După recoltare, toate fructele de pădure sunt puse în apă – cele bune și coapte cad pe fundul rezervorului, în timp ce cele rele și necoapte (numite „ înotători ” și „ împuțite ”) rămân la suprafață și pot fi îndepărtate cu ușurință.
Întregul fruct cu sâmburi, împreună cu apa, este apoi presat între plăcile de zdrobire pentru a îndepărta partea superioară a coajei și o parte a pulpei. Cu toate acestea, această operațiune nu îndepărtează complet stratul de mucilagiu din boabe. Stratul mentionat poate fi indepartat fie prin fermentarea boabelor in recipiente si apoi spalarea lor in apa, fie prin folosirea unor masini care curata mecanic boabele.
Procesul de fermentare este o chestiune foarte sensibilă – dacă lăsați boabele să fermenteze prea mult timp, vor căpăta un gust urât „ fermentat ”; Dacă lăsați boabele să fermenteze pentru un timp prea scurt, acestea vor lăsa în urmă reziduuri de slime, care vor afecta negativ și gustul. Cu toate acestea, fermentația, care a avut loc corect și pentru o perioadă optimă, are un efect foarte pozitiv asupra cafelei.
După separarea de reziduuri și spălare, boabele de cafea trebuie să fie, pentru a-și menține stabilitatea, uscate – trebuie să conțină doar 10% apă. Asadar, boabele curatate se usuca la soare pe terase sau pe mese de uscare pana ramane 12-13% din apa. Aceasta este de obicei urmată de uscare la mașină, unde se atinge umiditatea necesară de 10%. Dacă există o problemă cu vremea sau lipsa spațiului pentru uscare în exterior - întregul proces poate avea loc în mașină.
După uscare, boabele rămân cu o coajă subțire de pergament - un strat exterior asemănător hârtiei subțiri. Apoi este ușor îndepărtat peeling.
Gustul rezultat al cafelei prelucrate în acest fel este foarte curat, cu aciditate sclipitoare, un corp mai slab spre mediu și este deosebit de potrivit pentru metodele alternative de preparare a cafelei .
Lăsați un comentariu (toate câmpurile sunt obligatorii)