Prelucrare uscată sau, de asemenea, naturală.
După recoltare, boabele sunt sortate pentru a elimina fructele necoapte, deteriorate sau supracoapte.
Cireșele (chiar și în coajă) sunt întinse pe covorașe, podele sau paturi și se usucă la soare cu greblat regulat.
Se usucă până la 6 săptămâni. Odată atins conținutul de umiditate dorit, coaja cărnoasă de cireș este îndepărtată.
Cafelele astfel prelucrate au de obicei un gust fructat, dulceață mai mare și corp mai puternic în ceașcă, conținutul de acid este mai mic și corpul este semnificativ mai puternic.
Aceste cafele tind să aibă o ușoară ceață în ceașcă, care poate fi descrisă ca așa-numită. „cupă murdară”, datorită conținutului mai mare de solide dizolvate.
Sunt potrivite pentru prepararea alternativă ca espresso-uri pentru o singură porție sau sunt adesea folosite în amestecuri de espresso.
Lăsați un comentariu (toate câmpurile sunt obligatorii)