Ce este cafeaua premium?

„Speciality Coffee” se face numai din boabe de cafea de cea mai înaltă calitate, cultivate în condiții climatice și geografice ideale. Proprietățile și gustul lor unic reflectă de obicei calitatea și caracterul solului în care au fost cultivate, așa-numitele „terroir”.

Potrivit SCAA (Specialty Coffee Association of America), o cafea care obține un scor de peste 80 de puncte dintr-un total de 100 de puncte în timpul evaluării profesionale (așa-numita cupping) este considerată o cafea premium.

Ferma de cafea din Etiopia

Aceste soiuri sunt cultivate la altitudini mai mari în microclimate unice. Prima selecție începe cu culegătorul, care culege doar cireșe de cafea coapte. O caracteristică tipică a cafelei premium este cultivarea plantei de cafea în armonie cu natura și agricultura durabilă. O altă caracteristică tipică este faptul că aceasta nu este cafea comercială. Fermierii se concentrează exclusiv pe calitate, rezultând o cantitate limitată de cafea de înaltă calitate ale cărei caracteristici unice de aromă ar putea să nu se repete în viitor. Cafeaua fină poate exista doar datorită dăruirii enorme și răbdării oamenilor pentru care cafeaua de calitate este cea mai mare prioritate.

Cafeaua de la floare la boabe

Prospeţime

Probabil cel mai mare avantaj la cumpărarea boabelor de cafea este prospețimea lor. Experții sunt de acord că, odată prăjită, cafeaua își păstrează aroma și aroma distincte timp de aproximativ o săptămână. După două săptămâni, cafeaua încă are un gust grozav, dar aroma se estompează. La o lună după prăjire, gustul și aroma scad vizibil. Pentru cea mai bună experiență gustativă, se recomandă consumul cafelei în decurs de 3 săptămâni de la prăjire.

La Boheme Café Roastery

Măcinare

Din păcate, odată ce cafeaua este măcinată, își pierde aproape imediat din savoarea și aroma. Își va păstra gustul și aroma doar pentru următoarele câteva ore. Pentru a obține cel mai bun nivel posibil de aromă și aromă, se recomandă ca cafeaua să fie vândută în boabe și de preferință consumată imediat după măcinare.

Cafea măcinată La Boheme Café

Selecţie

Cafeaua premium oferă o gamă largă de arome și oferă, de asemenea, diverse opțiuni de profilare în timpul prăjirii. Cauti o aciditate delicata cu arome de melasa, ghimbir, coacaze negre si iasomie? Un prăjitor cu cafea fină vă va recomanda probabil Etiopia Yirgacheffe. Ești interesat de o ceașcă plină cu fructe, zahăr brun și melasă cu o notă de caramel și cireșe roșii coapte? Prăjitorul vă va oferi cu siguranță cafea din Guatemala.

Prăjitoarele de cafea de specialitate au atât experiența, cât și boabele de cafea de calitate pentru a produce arome distincte, complexe, care pot satisface chiar și cei mai exigenți clienți. Atunci când achiziționați cafea premium, puteți alege o aromă în funcție de sezon, aceasta vă va completa perfect mâncarea preferată sau chiar vă va ridica starea de spirit. Pur și simplu excepțional!

Lăsați un comentariu (toate câmpurile sunt obligatorii)

Comentariile vor fi aprobate înainte de a fi afișate.

Căutare